Manaqisha

Manaqisha

Manaqish-ul cu za'atar

Există numeroase simboluri tradiționale care reflectă autenticitatea și istoria poporului palestinian, iar unul dintre aceste simboluri se regăsește în "Manaqish-ul cu za'atar" (Plăcintă cu cimbru), care se remarcă prin savoarea, gustul și mirosul său plăcut, mai ales datorită utilizării ingredientelor sale autentice, în special "grâul, uleiul de măsline și za'atarul palestinian".

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 căni de făină
  • 2 linguri mari de lapte praf
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 lingură mare de drojdie uscată
  • 2 căni de apă
  • ¼ cană de ulei de măsline

Umplutură cu ulei și za'atar:

  • Amestec de ulei de măsline și za'atar
  • Brânză albă (opțional)

Mod de preparare:

  1. Începem prin a prepara aluatul, amestecând ingredientele uscate și frământându-le cu apă, apoi cu ulei de măsline.
  2. Notă: Aluatul trebuie să fie moale pentru a obține o consistență fină la final.
  3. Lăsăm aluatul să dospească timp de o oră sau aproximativ 45 de minute și apoi îl tăiem în 5 bucăți.
  4. Începem să întindem aluatul pe o suprafață presărată cu făină, iar apoi punem fiecare bucată de aluat pe o tavă de copt.
  5. Aplicăm amestecul de ulei și za'atar pe fiecare bucată de aluat și o introducem în cuptor.
  6. Așteptăm până se coace pâinea și o scoatem din cuptor.
  7. Dacă dorești un gust autentic palestinian, adaugă puțină brânză albă peste uleiul și za'atarul înainte de a o pune în cuptor. După coacere, bucură-te de gustul delicios al combinației de za'atar, ulei de măsline și brânză.

Poftă bună!

Back to blog